Click Me!! TQ

My Online Butik

My Online Butik
My Online Butik

May 27, 2010

Kain Nikah

owh no.tolong2..tekanan nk kawen dh terase...tgk la brape ari lg nk kawen..kain nikah xtemph2 lg...kain dh lame ade..hntaran time tunang bln 12 aritu lg...kain trperuk dlm box...kain kte shifon beaded..beli lame dh kt gulatis rasenyer..bjam2 kt jakel,then dh pilih...pastu check2 ade koyak..so blah la...pnat je...rase kain yg kte pilih ade byk lg..byk lg gulungan tu...tp SA tu ckp,last dh..pnipu...so xde mood dh kt situ..gi kdai ln..beli la kt tmp kdai non islam..kte mmg kalau ble nk sokong jakel..but,nk wat cmne...

kte plan nk antar kt kdai taylor biase je..sbb nk wat bj kurung moden je kan..so,xpyh la tmph kt tmp mahal2..huhu..xpyh mbazir..kain nk wat kedut2 skit mcm ni

bj nikah sabsabby

spe terer psl kain n jahit2 ni..brape meter nk wat kain cmni?sbb rase kene tmbah kain lg..mcm xcukup..bole ke main tmbh2 kain?nasib baik kaler putih shifon tu,so snang ade kan..


xpun mcm design kain ni?brape meter?lipat2 skit tu..ni pggil design ape yea..arma pnyer design ni...nk efect kedut2 tu...

so mayb sok nk gi taylor tu...huhuhu

12 comments:

  1. dear...sesenang print jee gamba ni kat tailor tu...
    die boleh decide tuk u...sebb it depends on body seseorg gakk....mcm elya...badan elya besarr....klo nk buat baju niii, maybe kene lebih dr 4 meter (bidang 45)

    ReplyDelete
  2. utk bhgian kain je pun lebih 4meter?i ade 2.5meter je..bidang 60 kot

    ReplyDelete
  3. dear adakah kita mempunyai taste yang sama?haha..u noe my ribbon hantaran same exactly with u ^^, n i plan nak buat kain mcm sabsabby jugak! =D sa tu cakap kalau kain biasa 2meter..then if nk buat kaen kedut2 cmtu lebih lagi la..tp i amek 2.5meter je..klu xckup nk kedut2 cmtu i less kan kedut tu kot..huhu..linked u back :)

    ReplyDelete
  4. to didieadila:taste sama..yeke..hehe..i pun beli 2.5m je tuk kain..n wat kedut2..bole main tmbh2 kain ke?thanks link me back..

    ReplyDelete
  5. i rasa kalo nak buat kain mcm tu, kena ada jgak la abt 3.5 metres

    ReplyDelete
  6. nadia...my mum kata fesyen kain ni nama nya...'payung'....he3

    ReplyDelete
  7. kain yang berjela aka ellaborate:
    bidang 40= 6 meter kain + 2.5 meter baju
    bidang 60= 4 meter kain + 2 meter baju
    ;)

    ReplyDelete
  8. depends on berapa kedut2 u nak, stat dari mana kedut2 tu kan. and ada gode ke tak. haha. tah macam2 istilah tailor tu. suruh dia belikanla, murah sikit :). and yeah, depends on ur body size. tengok banyak2 kain layer2 mcam efek mewah je . huhu. bes!!

    ReplyDelete
  9. to najia n miss X..THANKS K...

    ReplyDelete
  10. dear if na jahit ade design sikit kena pandai cari tailor ok...takOt tak menjadi.. hee~ btw gUd luck ok.. tak sabar menanti hasilnyee..^^

    ReplyDelete
  11. hi..nak tanye...upah tailor mana kat ktn?kebetulan mmg tgh cari tailor gak ni..

    ReplyDelete