Click Me!! TQ

My Online Butik

My Online Butik
My Online Butik

May 13, 2010

makeup tunang

ade cite skit psl makeup ni..ade some blogger yg dh tau..cth nurulhuda..btolkn cik nurulhuda..i dh email die b4 ni ask no ayang kamel n lova..i makeup ngn riffai time tunang..pak andam kuantan la..tibe2 lpas makeup,i xnmpak ape2 yg plik...pas abis je majlis,tgk gmbr kt hp,camera digital dr ke2-2 belah pihak,owh no..sakit ati sgt2..i cry..

because

1.foundation gelap..i jd brown..jelas sgt kat hp ayh i..nokia 5megapixcel..n kamera digital my sis..7mp..muke brown,leher putih,tgn putih..time xpkai tudung lg..kat kamera my photographer xtruk sgt..tp mungkin bkn slh riffai..mayb blik tu lighting xcerah..use lampu yellow..bkn white lampu..jd die mayb xnmpk my tone..
2.pkai foundation die,jd oily..tp tgk die use mac product..i jarang use foundation..biasa use compact powder je..so xsure npe jd mcmtu..if nomal day,xde la seminyak mcmtu..

i cry bcoz,ni satu2nye our engagement day..jd memory..so nk la cntik2..hire la tukang makeup..if tau jd mcmtu,baik makeup sndiri simply2 je pun dh ok.nanti i post gmbr yg photographer amik..gmbar sndiri amik,xnk tunjuk..malu..

4 comments:

  1. tulah, dah tau dah rahsia nadiah, hehe.. tapi kalau mekap kan i rasa pape pun kene compare dekat tempat yg ada cahaya, masa i mekap aritu pun byk kalu try dapatkan cahaya luar, so mcm nampak la natural ke tak..

    takpe nadiah, lepas ni make it as a lesson la, i pun aritu tudung hancur, haha, so mcm ingat n try to make it right for wedding..

    nanti dah confirm mua buat entry eh, :)

    ReplyDelete
  2. hi nadia..
    ambik make up dgn riffai eh?
    nadia bayu pun ambik ng die gak..
    last2 makeup die nmpk oily b4 majlis start..
    agknye mg produk yg riffai guna tu buat muka kita nampak oily kut..

    ReplyDelete
  3. to layla:yup.ngn riffai..i bnci sgt2..mmg berminyak2 gile..serious..

    ReplyDelete
  4. kalau mac biasanya dia akan oily coz meaning kulit tu bernafas..if cuaca panas and kita berpeluh maka makin cepat oily...but if dalam keadaan sejuk susah gak oily..but usually mac akan tahan 2-3 hours before oily tu pun if duk berjemur tgh panas..hehehe..base on pengalaman..hehehe

    ReplyDelete