Click Me!! TQ

My Online Butik

My Online Butik
My Online Butik

July 21, 2010

Kad kahwin xcukup 17pc

b4 ni,i ckp servis kadkahwinku ok kan??so now.nk tukar ke tak ok skit je..citenyer cmni,time amik kad kat hentian kajang tu,i ask,bg kad cukup2 ke?die ckp biase ade extra la..dlm 10 pc..so ok la kot i rase..tp mmg dr awal rase nk kire..blk apartment,xkire2..bykkan..1 ribu pc,,smpat kire yg reben je..cukup!!so angap,cukuplah..

so dh blk kuantan beberapa ari pastu,i trgerak ati nk kire sumenyer ok!!mmg i admit yg i jnis cerewet n so on..haha..btol la..dh byr,msti pastikan..pnat tau kire..at last xcukup!!!dlm 17pc..dlm ati rase,eh bodohnyer..drg xreti wat keje ke..then bg tau papa i,die ckp,alah xpe..skit je..but to me,no..i nk mintak blk..

so i cal them n bebel ckp xcukup kad..drg kata ok.biase drg pulang blk duit/print blk kad..tp ni skit sgt..mayb pulang duit je..nnti drg cal blk..esoknyer drg cal blk..ckp baik je lah,,die kata bhgian printing ckp no prob lgsung psl kad i..drg kata kad i mmg cukup.(bhgian printing ckp).so i dh bengang..i tegaskan n mcm mrh skit je lah..my dialog:sy dh kire..xcukup 17pc..xkn sy nk bwk sume kad2 ni,soh korang kire plak!!

so lady tu ckp elok je.die jaga gallery..die kata,die kene bwk ke hr dulu matter ni..nnti die cal blk..so die mmg cal blk n ckp drg akan pulang duit bg kad yg xcukup tu..for 20 pc..

so lega la..buat bisnes kene btol2..ade tak pngantin lain kire kad cm i?drg kata xpnah kad xcukup b4 ni..but i think,customer lain xcomplain coz drg xkire pun kad..drg pun xsdar cukup ke tak..

mcmne lah kad xcukup,tp siap bg tau ade lebih 10pc..tah ape2..

nothing sgt hal ni..dh ok coz dh settle...pastikn kire kad kahwin sndiri orait..

10 comments:

  1. me sure akan kira punyalah! kita sama cerewet la u. ehehehe.

    17 keping pown still jugak tak cukup kan? haishh.. tapi nasib baik dorang admit kesalahan dorang kan

    ReplyDelete
  2. eh2. u kawen 17hb. tak cukup 17pcs. macam janji2 pulak :D

    ReplyDelete
  3. waa...ini seram....
    takper, ambil advice ini.

    ReplyDelete
  4. Nadia, thanks post pasal ni. Pasal saya tak terfikir nak kira pun. tapi sekarang, rasanya kalau dah dapat kad daripada printer, mahu kira satu-satu la.. tapi kurang pasti nak kira betul2 kat kedai tu ke atau bawa balik rumah? ermmmm..

    ReplyDelete
  5. wah... xpernah terpikir nak kira kad kahwin.. nmpaknye kene pesan kat rakan2 nak kawen yg lain ney..

    ReplyDelete
  6. huhu..kena kira ke? hurmm..baiklah..akan dijadikan panduan..

    ReplyDelete
  7. i counted my card as well, spent almost 1 hour nak check sampul n kad sume ok =)

    n kiraan saya betul seperti yg tokey kedai tu ckp..extra 40 utk kad and extra 50 utk sampul..
    and ade 1 kad and sampul rosak, 1 lagi sampul tidak bercetak..huhuhu

    ReplyDelete
  8. i x ter pk pun nk kira kad yg beribu2 lemon tu...sbb selalu nya..org kata..mmg derang buat lebih sikit.. since u've face such problem..mmg esok lepas i dapat kad,i kira satu2.... dah bayar kan..harus la semua nya kena cukup

    ReplyDelete
  9. to mysarah:tu lah..ade ke xcukup..hehee..kte bole jd geng sme2 cerewet..

    to lala,xora,hana,zaila:yes..jd kan pengajaran..kire kad korang!!!

    to aifa:pesan kt sume spe2 nk kwen..

    to amalina:i xkire smpul lg..cmne tu..

    ReplyDelete
  10. my fwen last year tempah kt situ gak..then kad 2 boleh lak siap lmbt..lg 2weeks nk kawen bru dpt sepenuhnye..mle2 die bg half dlu..pdhal time tempah 2 tnye smpat xsiap 1month before..dorg yg sgup ckp blh siap:|..ei mmg reject dh kadkahwinku 2..sbgai gnti dorg wt keje lembap, dorg just bg bunting free je utk my fwen 2..

    ReplyDelete