Click Me!! TQ

My Online Butik

My Online Butik
My Online Butik

August 12, 2010

siapa suke haiwan??

mari lihat gmbr haiwan yg ade kt umah kte..byk tau..ade kucing..ade kuda..ade hamster..ade kambing..ade ayam kampung..blkng umah hutan..letak horse..hihi

kucing-adik bongsu pnyer
kuda-ayah kte pnyer..kte pnah naik beberapa kali je..dulu ade 3..now tgal seekor..2 lg dh mati..
hamster-adik bongsu pnyer
kambing-ayh punyer..suke2
ayam kmpung-ayh punyer,wat mkn




ni kelly ..dh mandul..operate..haha..biar xpregnant


bnci gile kt hamster ni..geli!!!tikus kotor..




14 comments:

  1. yang dua tu mati pasai apa kuda u? i dulu ada 3 ekor gak. tapi tiga2 dah mati. sedeyh gile. jantan nama merdeka, betina nama horsie and anak dia nama aragorn...

    ReplyDelete
  2. wahh...bestnya ada kuda...nanti leh bergambar naik kuda hehe =)

    ReplyDelete
  3. to zara:black mati sbb sakit..actually xmati..tp ayh soh org sembelih coz ksian kt die sakit..ratu yg dlm gmbr tu,mati..silap trainer..ratu terkejut then jatuh dlm longkang sempit..luka2..xleh gerak..cube nk kuarkn tarik ngn pickup xbole..then ratu die..sdih sgt..kte tgk die time dlm longkang..nazak..tgal 1 je lg..cikku..
    to nora:nnti kuda berak kt bj..busuk..

    ReplyDelete
  4. kitorang paling sedih masa aragorn mati. sebab aragorn tu kitorang bela dari baby. masa dia lahir dulu ingat lagi... chomel gile... dia paling manja... dia mati sebab terbelit tali buaian. kitorang takda rumah, balik tengok dia tengah cam nyawa2 ikan.

    my dad yang tak pernah nanges, malam2 my mom cerita nanges teresak2... mmg sedyh gile...

    selang 3 4 hari horsie mati sbb tak tahan rindu kat anak dia kot. esok nya deka pulak mati.

    now takda dah kuda. paddock ngan stable diorang ada lagi kat rumah. dengan saddle bagai. Rasanya nak robohkan kot stable tu sbb nak letak marquee tent utk wedding nanti. hehe. tak cukup tempat lah...

    Nak sangat bela kuda balik tapi my mom kata not good for our family's feng shui sbb my dad and my bro lahir tahun Ox so feng shui lady kata macam tak sesuai kalau Ox bela kuda. apa2 jelah...

    i tak percaya pong =p

    ReplyDelete
  5. to zara:tipulah fengshui..huhu..ratu btina dh mati..black jntan dh kene kasi time beli..tinggal cikku jntan yg ade now..xsmpt ratu dpt baby dh mati..ratu yg jth dlm longkang,tnam blkng umah je..btw,siape ride horse u tu b4 die..my fmily,kteorg yg girl2 ni,takut..stakat walk je bole..ayh n 3 adik laki je reti trot,canter,gallop.i takut jth..just walk.haha..

    ReplyDelete
  6. yang paling terror my sis amiza, dia reti trot, gallop and canter. me and my sis anisah reti trot saje... huhuhuhu... my dad, bro, mom, stepmom, sis atiza, dini and dina tak reti ride...

    tapi kuda kitorang tak kena train, masa beli mmg liar, trainer pulak ajar halfway. then dia hilang ntah ke mana. kitorang dulu belaja riding kat a famosa resort melaka. to the same trainer yang train kuda kitorang.

    since the trainer hilang kitorang and kuda tak belajar lagi huahahaha...

    btw, my sis anisah pernah jatuh masa tgh ride. dia jatuh ke depan and kaki kuda tersepak dada dia. i rasa ada lagi scar dia sampai sekarang... blood all over.

    depan mata kitorang kot... perghhh... scary!!!

    ReplyDelete
  7. to zara:ngerinyer.brdarah?.jatuh kuda mmg bhaya..boleh patah kaki/lumpuh..my dad pnah jtuh..nasib baik xserious.just sakit bahu..kene urut.1 of my adik laki pun nk terjatuh but die smpat brpaut kt leher kude..haha..byk kali dh..next time maybe i nk try trot plak..haha..i gayat skit..

    ReplyDelete
  8. rindunya nak trot. a good exercise. i remember doing it mula2 penat sangat. tak biasa kan? tapi when u use to it, jd fun!

    bila nampak kuda je teringat diorang. i duduk kampung, budak2 kampung suka datang and baling batu kat our horses. geram betul.

    pastu kan dulu... deka selalu, kalau kitorang lupa tutup gate, dia bawak horsie g masjid dekat2 rumah kitorang...

    chomel gile. nnti orang kampung call,"wei kuda korang kat masjid"

    hahaha

    ReplyDelete
  9. jahatnyer baling batu..kene kuda lah??ksian..

    ReplyDelete
  10. a'ah. kitorang sampai buat signage, AWAS Kuda liar. huahaha.

    hish dear. awat tak tido lagi... i dok syiok citer pasal kuda i... lupa pulak i ni species bat =D

    btw, i dah add u kat FB hihi

    ReplyDelete
  11. nak cube tidolah ni..hahaha..xdpt tido..goodnite :)

    ReplyDelete
  12. ada kuda kat rumah? mesti besar kawasan rumah u ni :D

    sian kucing tu dah mandul! haha

    ReplyDelete
  13. bestnye ade kuda~ dulu igt lg adik bngsu i menangis nak naik kuda nak naik kuda kt gate umah. padahal tu lembu. hahaha

    ReplyDelete
  14. to mysrah:ade hutan kt blkng..letak kuda kt situ...hutan simpanan phg..ayh sewa..kelly dimandulkan coz xmau die mngndung anak kucing jantan liar/kutu rayau/mat rempit..nnti die kene hiv...hahahaha..just kidding
    to miss nona:really..heehee..

    ReplyDelete