Click Me!! TQ

My Online Butik

My Online Butik
My Online Butik

August 28, 2013

Our First Home Sweet Home


hyeee

ni enty psl umh yg dibeli..1x je..xde cite ape dh pastu..haha

so dh lpas loan smua,dpt kunci dlm bln 6 2012 kot...buat renovation...wiring, plster syiling,beli lampu,kipas,grille so lpas lahirkan adam 80hari baru pindah...(lpas brsalin nadia duk ngn parents pulak b4 ni kan ngn fmily mrtua ) my mum cry cry bila ckp adam nk pndah dh ke umh baruuu...hihi kuantan-kuantan je pon)..adam lahir 2/10 ok..so brbulan jgk baru pndah....byk gile blanja pindah umah baru...jd smua duit suami..gua kan xbkerja...kje ngn ayh.skejap kje,skejap tak.. dh ade adam lg mls..SAHM lg best...mcm lah laki tu kaya gile2 xkrja kan..haha nasib laaa....degree mekanikal engineering tu buat hiasan pun ok ape! dah teramik course tu..but xminat tu xkerja bidang tu..haha
mula2 pindah xwat lg tiles kt luar n gate xbuat lg...pndah bln 12..buat tiles n gate bln ape eh..lupa..sbb $$$ mhl kan gate tu bodo2 4.5k...autogate..

ni extimate blanja

~grille biasa putih:  rm3.5k .xsuke kerawang2..suke yg simple je..
~plaster syilling + cat : rm7000
~auto gate : rm4500
~porch: upah n brg: ermm dah lupa..nnti update,,hihi
~wiring: rm1000 kot
~beli lampu,kipas :lupa

plaster syilling tak buat semua area...buat kat
1.ruang tamu
2.dapur
3.tangga
4.ruang tengah atas
5.master bedroom




ni plaster syiling kt hall..hasil diskusi,sy mmg suke yg simple nmpk moden..xsuke kerawang2 bercolour2..tp box xtau nk pgil ape kt bwh lampu hitam tu n bwh kipas tu,sy xsuke..suami suke..biar je la dia yg byr..

kte sambung esok k..internet lembabs,,,hahaha

bye

2 comments:

  1. nak gambar lagi dear..hehe..
    kina tgh survey2 rumah ni..nanti update lagi ye..
    berkenan jugak kawasan kotasas..

    ReplyDelete